Lumo Energi

Teckna elavtal med 100 % vindkraft

När du tecknar ett elavtal med 100 % vindkraft gör du ett aktivt val för klimatet, understöder utbyggnaden av förnybar energi och motarbetar samtidigt global uppvärmning. Vindkraft är en fossilfri och ren energikälla. Du lämnar med andra ord kvar ett grönt jordklot till dina barn, barnbarn och grannens barn. Och hela övriga världens barn …

 

100 % vindkraft – hur är det möjligt?

När vi säger 100 % vindkraft menar vi att vi som elbolag köper in så mycket ursprungsgarantier på vindkraft att det täcker den del som du använder på en årlig basis. Det betyder dock inte i praktiken att det är 100 % vindel som kommer ur ditt uttag där hemma (vilket förstås är möjligt) utan du använder den el som för tillfället rör sig i elnätet; det kan vara t.ex. kärnkraftsproducerad el eller energi från vattenkraft eller hållbar solenergi från grannens solceller, vilka producerat mer el än hen behöver.

Det du betalar för när du lägger till 100 % vindkraft till ditt elavtal, är att det garanterat produceras mer el från vindkraft. Ju fler elanvändare som väljer hållbara energikällor, desto mer hållbar energi produceras i Sverige. Med ditt val kan du påverka energiproducenternas produkturval!

Tillvalet 100 % vindkraft betyder att det garanterat produceras mer el från vindkraft i framtiden.

 

Vad sker när det inte blåser, blir jag utan el då?

Oroa dig inte – du blir inte utan el fastän det inte blåser. Som sagt, 100 % vindkraft innebär inte att det nödvändigtvis är just vindkraft som laddar din mobiltelefon – men att du och vi tillsammans understöder utvecklingen av energiformen vindkraft. 

 

Vad är vindkraft?

I Sverige har vindkraft blivit populärt och stod år 2019 redan för 12 % av all elproduktion. Vill du veta mer om vindkraft och hur ett vindkraftverk fungerar? Hur mycket energi producerar ett vindkraftverk och hur högt är det? Hur länge har människan utnyttjat vindkraft och vem uppfann det första vindkraftverket, som genererade el? Läs mer om vindkraft i vår artikelserie om förnybara energikällor. 

Dags att teckna elavtal

Välj mellan ett bekvämt fastpriselavtal eller ett på lång sikt förmånligare elavtal till rörligt elpris. Tillvalet 100 % vindkraft på 7,5 öre/kWh läggs till i beställningsformuläret.

Se alla våra elavtal

Teckna online!

På webben tar det bara några minuter!

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, elavtal och aktuella elpriser…?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

Vardagar kl. 9–16
08-43 737 858
Hitta svar på Frågor och svar sidan.