Flytta elavtal när du byter bostad

Ta hand om viktiga saker i god tid innan den värsta flyttrusningen börjar och bespara dig från otrevliga överraskningar och onödiga utgifter. Så gå bl.a. igenom flyttarens checklista i god tid så att du kan fokusera på det som är viktigt – att flytta hem.

Flytta elavtal snabbt

Står du redan i den nya lägenheten och inser att du glömt teckna elavtal, så ska du kontakta oss omgående! 

Ring oss, så sätter vi genast igång med att fixa el till dig. 

08-43 737 858

Teckna elavtal

Att flytta är egentligen kul!

När du ska flytta finns det en mängd saker att tänka på som bl.a. att säga upp, eller sälja, den nuvarande bostaden, göra flyttanmälan, fixa internetabonnemang och förstås – teckna elavtal! Börja förbereda för flytten i god tid så går själva flytten så smidigt som möjligt. Vi på Lumo Energi är gärna ditt stöd när det kommer till elavtal och därför har vi samlat tips nedan som underlättar att fixa både flytt och nytt elavtal. För det är ju egentligen underbart att flytta till en ny bostad och skapa ett eget och äkta hem!

Praktiska tips och checklista

Vi har samlat praktiska tips och en checklista, som det lönar sig att kolla innan flytten går av stapeln. När du börjar i god tid, hinner du fixa allt i lugn och ro och undviker onödig stress under själva flytten. 

Praktiska tips och checklista

Flytta elavtal innan du flyttar soffan.

Frågor och svar om flytta elavtal

Är inte elbolag och elnätsbolag samma sak?

Ditt elbolag (eller elhandlare, elleverantör – kärt barn har många namn) och elnätsbolag KAN vara samma företag, men är det inte nödvändigtvis. För att få el hemma, behöver du ha både ett elnätsavtal för överföringen av el och ett elavtal för elen du förbrukar. När du flyttar behöver du anmäla flytten till den lokala elnätsbolaget för att du inte ska betala för el du inte använder och samtidigt bryts automatiskt ditt elavtal för elavtalet är nämligen bundet till lägenheten och anläggningen. 

Vad är anläggnings-ID? 

Anläggnings-ID eller anläggningsnummer är en unik kod som personifierar din elmätare. Koden består av 18 siffror och är samma för elmätaren oavsett vem som flyttar in och ut. 

Lär dig fler eltermer

Anvisat elavtal – är det dyrt?

Om du inte tecknar ett elavtal på din nya ort, blir du anvisad en elhandlare av elnätsföretaget och anvisad el är oftast dyrare än ett aktivt tecknat elavtal.

Se alla våra elavtal

Jag blir sambo, vem av oss skriver elavtalet?

Ni kan själv sinsemellan bestämma vem som skriver elavtalet, men det måste vara samma person som skriver både elnätsavtal och elavtal. 


Av kommunens energirådgivare får du tips på hållbara lösningar för ditt boende.

Tips! Hållbara lösningar för boende av energirådgivare

Visste du att du kan söka råd om daglig energianvändning och bli mer energismart med hjälp hos en energirådgivare i din kommun? Hen känner till hemmets energifrågor från LED-lampor till värmesystem. Rådgivningen är gratis.

Hitta din energirådgivare

Vänd dig till vår kundservice när du behöver hjälp att flytta elavtal.

Hur ser våra kunder oss? 

”Great 96 %” baserat på 112 omdömen, givna via Helpscout. 

"Vänligt bemötande och snabba svar på mailen. Toppen!" A.
"Mycket bra svar från kundservicen!" V.

Bra att veta

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, aktivering av autogiro och elavtal …?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

08-43 737 858 [email protected]