Lumo Energi

Flytta elavtal när du byter bostad

När du ska flytta finns det en mängd saker att tänka på som bl.a. att säga upp, eller sälja, den nuvarande bostaden, göra flyttanmälan, fixa internetabonnemang och förstås – teckna elavtal!
 
Börja förbereda för flytten i god tid så går själva flytten så smidigt som möjligt. Vi på Lumo Energi är gärna ditt stöd när det kommer till elavtal och därför har vi samlat tips nedan som underlättar att fixa både flytt och nytt elavtal. För det är ju egentligen underbart att flytta till en ny bostad och skapa ett eget och äkta hem!

 

Ta hand om viktiga saker i god tid innan den värsta flyttrusningen börjar och bespara dig från otrevliga överraskningar och onödiga utgifter. Gå bl.a. igenom flyttarens checklista i god tid så att du kan fokusera på det som är viktigt – att flytta hem.

Flytta elavtal snabbt

Står du redan i den nya lägenheten och inser att du glömt teckna elavtal, så ska du kontakta oss omgående! 

Ring oss, så sätter vi genast igång med att fixa el till dig. 

08-43 737 858

Praktiska tips och checklista

Vi har samlat praktiska tips och en checklista, som det lönar sig att kolla innan flytten går av stapeln. När du börjar i god tid, hinner du fixa allt i lugn och ro och undviker onödig stress under själva flytten. 

Praktiska tips och checklista

Våra elavtal

* Angivet elpris gäller elområde 3.

Är inte elbolag och elnätsbolag samma sak?

Ditt elbolag (eller elhandlare, elleverantör – kärt barn har många namn) och elnätsbolag KAN vara samma företag, men är det inte nödvändigtvis. För att få el hemma, behöver du ha både ett elnätsavtal för överföringen av el och ett elavtal för elen du förbrukar. När du flyttar behöver du anmäla flytten till den lokala elnätsbolaget för att du inte ska betala för el du inte använder och samtidigt bryts automatiskt ditt elavtal för elavtalet är nämligen bundet till lägenheten och anläggningen. 

 

Jag blir sambo, vem av oss skriver elavtalet?

Ni kan själv sinsemellan bestämma vem som skriver elavtalet, men det måste vara samma person som skriver både elnätsavtal och elavtal. 

Vad är anläggnings-ID? 

Anläggnings-ID eller anläggningsnummer är en unik kod som personifierar din elmätare. Koden består av 18 siffror och är samma för elmätaren oavsett vem som flyttar in och ut. Lär dig fler eltermer!

Lär dig fler eltermer

 

Är ett anvisat elavtal dyrt?

Om du inte tecknar ett elavtal på din nya ort, blir du anvisad en elhandlare av elnätsföretaget och anvisad el är oftast dyrare än ett aktivt tecknat elavtal.

Se alla våra elavtal

Tips! Hållbara lösningar för boende av energirådgivare

Visste du att du kan söka råd om daglig energianvändning och bli mer energismart med hjälp hos en energirådgivare i din kommun? Hen känner till hemmets energifrågor från LED-lampor till värmesystem. Rådgivningen är gratis.

Hitta din energirådgivare

Hur ser våra kunder oss? 

”Great 91 %” baserat på 858 omdömen, givna via Helpscout. 

"Vänligt bemötande och snabba svar på mailen. Toppen!" A.
"Mycket bra svar från kundservicen!" V.

Elavtal utan årsavgift

Med ett rörligt elavtal får du alltid din el till aktuellt pris. Med ett timmätt rörligt elavtal betalar du för precis det du använder. 

  • Månatligen varierande kWh-pris
  • Senaste månads elpris 128,58 öre/kWh (inkl. moms)
  • Välj timmätt om du vill kunna utnyttja de billiga timmarna
  • Påslagsrabatt + fri årsavgift i 1 år

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, elavtal och aktuella elpriser…?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

Vardagar kl. 9–16
08-43 737 858
Hitta svar på Frågor och svar sidan.