Elbolag – kriterier för det bästa elbolaget

När du tecknar ett elavtal, vad är då det viktigaste för dig? Hurdant måste det bästa elbolaget för dig vara? Är det att elbolaget är pålitligt? Eller väljer du hellre det billigaste elbolaget och det billigaste elavtalet? Eller att elbolaget köper din överskottsel från din mikroproduktion? Eller att elbolaget erbjuder elavtal utan årsavgift? Hur viktigt är god kundservice?

Teckna online!

På webben tar det bara några minuter!

 

Ett pålitligt elbolag

Tecknade du ett elavtal som verkade billigt? Men när fakturan kom, så fanns det plötsligt årsavgifter, elcertifikatsavgifter och skatter eller dylika kostnader, som inte redovisats när du tecknade elavtalet. Eller så blev du bunden till ett nytt avtal, utan att blivit meddelad om att ditt tidigare avtal löpt ut… Ett pålitligt elbolag har fungerande och tydliga nätsidor, där du enkelt hittar t.ex. deras avtalsvillkor, har heller inga dolda avgifter och är klar och redig i sin kommunikation mot dig som kund. Ett pålitligt elbolag håller vad det lovar, luras inte, känner sin bransch och är mån om sina kunder.

Vi på Lumo Energi känner att det är superviktigt att vi är pålitliga och att du kan lita på oss. Vi tar gärna emot din feedback och lyssnar på dig och de behov du har gällande dina elavtal. Krävs det, så ändrar vi på saker i mån av möjlighet. Våra elavtal byggs upp av olika delar, så att du själv kan välja vad du vill ha och betala för som miljöval och Fast förfallodag. Vissa av våra tilläggstjänster är gratis, andra kostar. Men det är upp till dig om du vill ha dem med till ditt elavtal.

Läs mer om oss

 

Ett billigt elbolag

Risken finns att ett billigt elbolag med de billigaste elavtalen inte satsar på annat än att pressa elpriset. Så när problem uppstår, kanske elbolaget inte är villigt att ta tag i problemen för det kostar dem mer än vad de klassar det värt att satsa på. Trots det behöver ett billigt elbolag inte automatiskt vara ett dåligt elbolag. Du kanske hittar ett bra kampanjpris på t.ex. Compricer eller den oberoende prisjämförelsesajten Elpriskollen, som upprätthålls av Energimarknadsinspektionen, och då handlar det inte nödvändigtvis om att elbolaget är fuffens.

När du ska välja elbolag och teckna elavtal med det billigaste elpriset, lönar det sig att kolla Energimarknadsbyråns lista över elbolag, som fått mest klagomål. Har ett billigt elbolag många klagande kunder, kanske det inte är värt att teckna med just det elbolaget utan välja ett annat istället. Du vill inte bli fast i ett elavtal, som du inte slipper ifrån när du vill det.

Det är inte endast elpriset du ska se på när du vill hitta det billigaste elbolaget i Sverige. Billigaste elbolaget är kanske den elleverantör som ger övrig rabatt än direkt lägsta elpriset, t.ex. rabatt på månadsavgift eller påslaget.

Lumo Energis aktuella rabatter

Vi på Lumo Energi erbjuder just nu rabatt på delar av elavtalet – som på den fasta avgiften. När du är ny kund och tecknar vårt elavtal Trygg fast pris, får du rabatt på den fasta avgiften för de första 12 månaderna av ditt elavtal. Det blir en inbesparing på 468 kr! (norm. 39 kr/mån.)

Få 0 kr örespåslag och 50 % rabatt på rörligt elavtal! Väljer du att teckna vårt billigaste elavtal Kvick Rörligt pris får du 50 % rabatt på din första månads elpris – något värt att notera under en kall vinter eller torr sommar då elpriset kan stiga dramatiskt! Samtidigt ger vi också rabatt på påslaget och fri avgift för de 12 första månaderna.

Teckna elavtal nu

 

Elbolag med god kundservice

Vad uppskattar du mest i ett elbolag? Det bästa elbolaget satsar på kundservice. Tycker vi. Vi gör vårt bästa att endast lova det vi kan hålla och också leverera det vi har lovat. Vi vill vara lätta att nå, och sätter ära i att svara så snabbt som möjligt till dig – och med klara och tydliga svar, som inte väcker mer frågor än vad de besvarar. Vi tar gärna emot feedback och utvecklar våra tjänster så att vi verkligen lever upp till vårt motto: Din el i fokus!

Se våra Frågor och svar

Bästa elbolaget är samtidigt ett pålitligt och billigt elbolag.

Här är ett plock från Helpscout om hur våra kunder upplevt oss:

“Sånt här kallar jag god kundvård.” Martin

”Tydlig förklaring som besvarade min fråga perfekt.” Ida

”Snabbt svar där de verkligen svarade på mina frågor, det gav ett stort plus i kanten.” Jimmy

Till kundservice

Vill du bli en av våra nöjda kunder?

Du kan välj mellan att teckna ett bekvämt fastpriselavtal eller ett på lång sikt förmånligare elavtal till rörligt elpris. Lägg till ett klimatsmart val med 100 % vindkraft eller Klimatmix.

Se alla våra elavtal

Teckna elavtal

Fyll i ditt postnummer för att se ditt elpris.

Det billigaste elbolaget kanske inte köper din solel, men det gör vi!

Sälja solel till elbolag

Det har blivit allt mer populärt att producera förnybar energi själv och att t.ex. ha solceller på villataket för att bidra till ett fossilfritt samhälle. Är du mikroproducent, så köper vi gärna din överskottsproduktion från dina solceller i samband med att du tecknar elavtal med oss. Vi köper vi din överskottsel till ett pris baserat på Nord Pools spotpris i ditt elområde, plus moms. 

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, aktivering av autogiro och elavtal …?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

08-43 737 858 [email protected]