Lumo Energi

Teckna elavtal för villa eller hus

Ska du flytta till villa eller radhus – eller bor du redan i eget hus? Då kan det vara värt att se över vilket elavtal som passar dig bäst. När du bor i hus är det extra viktigt att hålla koll på ditt elavtal, eftersom energiförbrukningen ofta är högre än om du bor i lägenhet. Högre elförbrukning innebär självklart större elräkningar.

 

Söker du billigt elavtal för villa?

Vårt förbeställda fastprisavtal för 3 år är vårt billigaste elavtal just nu! Du kan alltså teckna elavtalet redan nu, men det börjar löpa först om några månader.

Behöver du hjälp att välja elavtal för villa?

Läs nedan vad du ska tänka på när du behöver teckna elavtal för villa. Vi presenterar de olika typerna av elavtal som vi erbjuder och tipsar om hur du bäst jämför elavtal och elpriser och övriga saker som är bra att ta i beaktande.

 

Vad är bäst elavtal för villa?

Innan du går till en jämförelsesajt som Elpriskollen eller Elbyte.se och jämför elavtal och elpriser lönar det sig att fundera på vad du väntar dig av ditt elavtal och realiteterna i villaboende.

  • Ska elavtalet vara fortlöpande eller bundet till en viss tid?
  • Vill du ha ett fast elpris som inte fluktuerar varje månad?
  • Klarar du av svängningarna med ett rörligt elpris?
  • Vad är jämförpriset?
  • Hur stor energiförbrukning har du?

När du väljer bästa elavtal för en villa, lönar det sig att fundera vad du har för behov och hur din ekonomi ser ut. Klarar din budget av tillfälliga pristoppar med ett rörligt elpris, kan du också njuta av prisdalarna genast när elpriset faller. Men föredrar du mindre risker och större trygghet, lönar det sig att kolla på fastprisavtal, där elpriset är bundet under hela avtalstiden och inte svänger vare sig upp eller ned.

Elavtal med fast elpris för villa

Ett elavtal med fast elpris garanterar dig ett stabilt elpris, oavsett väder och årstid. Ditt elpris förblir detsamma under hela avtalsperioden, så endast din egen energiförbrukning påverkar elräkningen.

Vårt elavtal Trygg Fast pris ger dig ett fastslaget örespris per kilowattimme. Det fasta priset sätts vid teckningstillfället och påverkas inte av svängningarna på elmarknaden. Det här är ett tryggt och säkert alternativ om du inte klarar av oförutsedda kostnader. 

Läs mer och teckna Trygg Fast elpris

Konstant Fast elpris är ett obundet fastprisavtal. Det innebär att avtalet inte har en bindningstid, men ändå ger dig ett fast elpris, som inte ändras i första taget. Om det blir ändring i elpriset, meddelar vi dig två månader i förväg. Enkelt sagt är Konstant Fast elpris det bästa elavtalet då du endast bryr dig om att du har el och inte vill hamna tänka på ditt elavtal – på flera år!

Läs mer och teckna Konstant Fast elpris

Elavtal med rörligt pris för villa

Den största fördelen med ett elavtal med rörligt elpris är att det har historiskt sett visat sig vara det mest fördelaktiga för dig som kund. En till fördel är att du genast drar nytta av om elpriset sjunker drastiskt, medan en nackdel är att din ekonomi också måste tåla en plötslig ökning. Ett rörligt pris växlar nämligen månatligen och kan både stiga och sjunka.

Vårt elavtal Kvick Rörligt pris är bundet till spotpriset på elmarknaden och varierar enligt säsongerna. Du kan teckna ett månadsmätt eller timmätt elavtal. Elavtalet gäller tillsvidare och har en månads uppsägningstid.

Läs mer och teckna Kvick Rörligt elpris

 

Tips! Har du ett timmätt elavtal med rörligt elpris kan du optimera din elanvändning till de timmar då elpriset är som lägst och t.ex. tidsinställa tvättmaskinen till billigare timmar. Se fler energispartips.

Jämförpris

När du jämför elpriser stöter du på jämförpris. Varje elbolag måste ange jämförpris för att du lätt ska kunna jämföra elpriset. Jämförpriset baseras på föregående månads elpris för ditt elområde. Nätkostnaden ingår inte i jämförpriset. Jämförpris anges enligt standardiserad och uppskattad elförbrukning: liten bostad 2 000 kWh, större bostad 5 000 kWh och villa 20 000 kWh. I jämförpriset borde alla kostnader ingå, vilket innebär att även möjliga fasta avgifter är utslagna på förbrukningen. 

Välj energikälla för en bättre framtid

Gör klimatet en tjänst och lägg till ditt elavtal ursprungsmärkt 100 % vindkraft för endast 7,5 öre/kWh eller Klimatmix för 6,25 öre/kWh. Det blir inte en stor utgift för dig, men är en stor nytta för klimatet. Då bidrar du till att utveckla andelen fossilfria energiformer i Sverige.

Vad är normal elförbrukning i villa?

Normal energiförbrukning i villa är alltid mycket högre än om du bor i lägenhet. När energiförbrukningen är hög, blir det lätt en stor utgift, om du inte aktivt ser efter elkostnaderna och följer med elpriset per kilowattimme.

En normal årsförbrukning för en villa med elvärme ligger i medeltal på 20 000–25 000 kWh/år. Är man kopplad till fjärrvärmenätet eller om man har luftvärmepump, kan elanvändningen vara så låg som 5000 kWh/år. Hushållsel ingår i denna beräkning.

Antalet invånare i huset påverkar förstås också energiförbrukningen, ju fler invånare desto mer el går åt. En barnfamilj förbrukar troligen mer än ett pensionärspar – tvättmaskinen körs flera gånger i veckan och diskmaskinen blir full varje dag.

Sälj din solenergi

Har du solceller på din villa? När solen skiner ojämnt året igenom, varierar energimängden som solcellerna producerar – emellanåt har du passligt, ibland för lite och ibland för mycket. Då är ett bra elavtal av högsta vikt för att du ska utjämna topparna och dalarna – och minska din elräkning. Vi köper gärna din överskottsproduktion om du har solceller på taket på din villa.

Sälj din solel

Dags att teckna elavtal för villa?

Välj mellan ett tryggt fastpriselavtal eller ett på lång sikt förmånligare elavtal till rörligt elpris.

Se alla våra elavtal

Teckna elavtal

Fyll i ditt postnummer och se ditt elpris.

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, elavtal och aktuella elpriser…?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

Vardagar kl. 9–16
08-43 737 858
Hitta svar på Frågor och svar sidan.