Lumo Energi

Teckna elavtal för lägenhet

Lådorna är packade, lägenheten städad, katten hos mormor och barnen sitter i bilen och väntar. Med andra ord står flytten inför dörren! Men hur är det med elavtalet på din nya adress?

 

Tips!

För tillfället ger vi extra rabatt på vårt rörliga avtal. När du nu väljer Kvick Rörligt pris får du i 12 månader fri fast avgift, 0 kr örespåslag och rabatt på elcertifikatet!

Teckna elnätsavtal och elavtal för lägenhet

Du behöver både ett elnätsavtal och ett elavtal för att få el till din lägenhet. Elnätsavtalet kan du inte välja själv, det görs med det lokala elnätsbolaget, som äger elnätet där du bor.

Elbolag får du välja fritt men om du inte gör ett aktivt val hamnar du på ett så kallat anvisningsavtal. Det är oftast fördelaktigare att själv välja elavtal. Det är också bra att teckna elavtal i så god tid som möjligt, gärna en månad före flytten. Ibland kan man ta sitt elavtal med sig när man flyttar, men inte alltid. Kolla med ditt elbolag! Läs mer om vad du ska tänka på när du flyttar och behöver ett elavtal.

Se våra flyttips och övrigt att ta i beaktande vid flytt

Samma person gör både elnätsavtal och elavtal

Har du inte ett elnätsavtal när du flyttat till nytt, kan det hända att du blir utan el eftersom elnätsbolaget inte ser att det bor någon i lägenheten om du inte anmäler det. Du behöver personnummer, adress och eventuellt lägenhetsnummer för att kunna teckna elnätsavtal och elavtal. Vid elavtal behövs också inflyttningsdatum.

Märk! Det måste vara samma person som gör både elnätsavtal och elavtal.

Hurdant elavtal behöver du för lägenhet?

Hur stor är energiförbrukningen i snitt i en lägenhet? Det finns inget rakt svar, eftersom alla använder olika mycket el och det finns lägenheter av olika storlek – men som standard för en mindre lägenhet på en till två rum beräknas 2 000 kWh/år, vilket blir ca 150–200 kWh/månad. Bor man igen en familj (två vuxna samt två barn) i en större lägenhet på tre till fem rum kan man räkna med upp till 5000 kWh/år. Dessa exempel är uppskattningar och gäller lägenheter med fjärrvärme. Hurdant elavtal du ska välja för din lägenhet beror bl.a. på din förbrukning och din ekonomi.

 

PS! Vet du förresten hur mycket el dina prylar hemma drar? Läs mer här.

Ett rörligt pris elavtal passar ofta för lägenhet

Om du bor i en lägenhet, oavsett om det är bostads- eller hyresrätt, är elförbrukningen förmodligen rätt låg och jämn över hela året. Då är ett elavtal med rörligt elpris ett bra alternativ, för svängningarna i elpriset på elbörsen känns inte så hårt när förbrukningen är låg, i motsats till villa där energiförbrukningen brukar vara rejält högre. Ett rörligt elpris är i långa loppet statistiskt sett ett billigare alternativ.

Läs mer om vårt Kvick Rörligt pris-elavtal

Fast pris elavtal till större lägenhet

Ett fast elpris passar dig som inte kan hantera oväntade utgifter om elpriset går upp. Så om du använder värmelampor för dina tropiska blommor vintern igenom och har elektrisk bastu i lägenheten och badar dagligen, kanske ett rörligt elpris inte är ditt val. Fördelen med ett fast elpris är att du vet varje månad hur mycket du ska betala för det fasta elpriset följer inte svängningarna på elbörsen utan är fastslaget för din avtalstid. Du betalar helt enkelt ett fast elpris per kilowattimme (kWh) för elen du använder i din lägenhet.

Läs mer om vårt Trygg Fast pris-elavtal

Kolla in våra tips för att välja elavtal

Känns det ännu också svårt att fatta rätt beslut? Om du vill veta mer om att välja och jämföra elavtal och elpriser kan du läsa vår artikel där vi benar ut skillnaderna mellan rörligt och fast elpris. 

Mer om att jämföra elavtal

Dags att teckna elavtal för din lägenhet? 

Väljer du Kvick Rörligt pris får du 12 månader fri fast avgift, 0 kr påslag och rabatt på elcertifikatet. 

Se alla våra elavtal

Teckna elavtal till din lägenhet

Fyll i ditt postnummer och se ditt elpris.

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, elavtal och aktuella elpriser…?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

Vardagar kl. 9–16
08-43 737 858
Hitta svar på Frågor och svar sidan.