Elabonnemang – allt du behöver veta!

När man pratar om elabonnemang, är det viktigt att komma ihåg att när du behöver el, behöver du två kontrakt; ett för elnätet och ett för själva elen. Elnätsavtalet tecknar du med det lokala elnätsbolaget, medan elleverantör får du välja fritt.

 

Teckna elabonnemang med Lumo Energi

Bekanta dig med våra elabonnemang och välj ett som passar just dig. Tänk på vad har du för behov och om du föredrar en elfaktura där priset är enkelt att förutspå. Tål din ekonomi möjliga plötsliga prishöjningar, kan du genast dra nytta av när priset sjunker.

Rörligt elpris

 • 0 öre påslag i ett år
 • 0 kr fast avgift i ett år
 • –50 % på första månadens elpris!

Senaste månads rörliga elpris 
104,4 öre/kWh (elområde 3)

Teckna nu

Märk! På grund av marknadssituationen har vi inga normala fastprisavtal just nu!

För närvarande har vi ingen möjlighet att sälja normala fastprisavtal samt fast elpris till er som bor i södra Sverige, elområde 4. Den rådande marknadssituationen påverkar elpriserna så mycket att vi inte kan köpa in ett fast elpris. Så fort marknadsläget blir bättre kommer vi erbjuda fasta priser igen.

Rörligt elpris är lönsammast på sikt.

Lönsammast på sikt – ett rörligt elpris

 • Alltid det aktuella börspriset
 • Lönsammast i långa loppet
 • Kräver inte lång bindningstid

Med ett rörligt pris får du alltid din el till det aktuella börspriset när det varierar enligt säsong. Ibland rasar spotpriset rejält vilket sänker elpriset hos dig, men ibland kan hoppet ske åt andra hållet och priset stiger. Trots allt blir rörligt elpris på lång sikt ofta fördelaktigast.

Kvick Rörligt pris löper tillsvidare. Välj mellan månads- eller timmätt.

Teckna genast

Elabonnemang till fast pris är ett tryggt alternativ.

Trygghet med ett fast elpris

 • Fast kilowattpris under bindningstiden
 • Bästa alternativet vid högre förbrukning
 • Enkel och bekymmersfri lösning

Med ett fast elpris betalar du ett fastslaget pris/kWh, som inte påverkas av prisvariationerna på elmarknaden. När din energiförbrukning hålls jämn, ändrar din elräkning inte mycket per månad. Vi erbjuder elabonnemang med bindningstider upp till 2 år.

T.ex. Trygg Fast pris, 1 år 90 öre/kWh (elomr. 3)

Teckna genast


Jämför elabonnemang

Billigast el får du när du jämför elabonnemang. Letar du efter billig el, lönar det sig att tänka på några saker innan du tecknar.

 • Största delen av din elkostnad är det lokala nätbolagets avgifter som överföring, elnätsabonnemang och energiskatt. Dessa kan du inte konkurrensutsätta, utan nätbolaget har monopol på sitt område.
 • Hittade du ett extra billigt elpris, mycket billigare än hos andra elbolag? Kolla Energimarknadsbyråns svarta lista över elleverantörer för säkerhets skull innan du tecknar. Billig el blir snabbt dyrt, om det köps av oseriösa elleverantörer.
 • Även om avtalsvillkor känns tråkiga att läsa, är det viktigt att orka göra det för där framkommer viktiga saker som uppsägningstid och brytavgift.
 • Årstiden och vädret påverkar elpriset som erbjuds av elbolagen och därmed också ditt elpris. Generellt sett brukar elpriset stiga mot vintern och sjunka mot sommaren, men t.ex. i år 2021 när sommaren nalkas är elpriset rätt högt jämfört med året innan, då det sjönk till rekordlågt.

Tips! Du sparar en bra slant om du väljer ett elabonnemang med fri fast avgift eller årsavgift. Våra avtal är alla med fri fast avgift under de 12 första månaderna!

Läs mer om att jämföra elabonnemang och elpriser

 

Fördelar med att byta elabonnemang

Vill du ha nytt elabonnemang på din nuvarande adress? När du byter elbolag finns det oftast endast fördelar att vinna. Med ett nytt avtal sparar du så gott som alltid pengar – och att konkurrensutsätta ditt avtal kostar ingenting! Kolla på den oberoende jämförelsesajten Elpriskollen hurdant elpris du kan få.

Du kan också enkelt göra ett klimatsmart val när du tecknar nytt elavtal. Lumo Energi erbjuder 100 % vindkraft eller klimatmix som fossilfria alternativ.

Tänk på … ett fortlöpande eller tillsvidare elabonnemang har oftast en kort uppsägningstid på ca en månad. Då är det lätt att byta elavtal. Men har du ett abonnemang med bindningstid är det fördelaktigast att vänta tills avtalstiden löper ut, för annars hamnar du betala brytavgift.

Läs mer om att byta elbolag och elabonnemang

 

Elabonnemang i Göteborg, Stockholm och Malmö

Som Lumo Energis kund kan du teckna prisvärt elabonnemang i Göteborg, Stockholm och Malmö –över hela Sverige faktiskt. Vi har redan närmare 100 000 nöjda kunder på den nordiska marknaden. I vårt breda utbud hittar du enkelt ett bra abonnemang för din livssituation och ditt boende.

Om oss

Välj ett elabonnemang som passar just dig.

Hur ser våra kunder oss? 

”Great 93 %” baserat på 529 omdömen, givna via Helpscout. 

"Vänligt bemötande och snabba svar på mailen. Toppen!" A.
"Snabbt svar där de verkligen svarade på mina frågor, det gav ett stort plus i kanten." J.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, aktivering av autogiro och elavtal …?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

08-43 737 858 [email protected]