Billig el – teckna billigt elavtal

Söker du efter det billigaste elavtalet och billigaste elbolaget? När du jagar efter billig el, lönar det sig sannerligen att jämföra elpriser. Men märk – när du söker efter billigaste elavtalet är det bra att veta att det billigaste elpriset och det för dig bästa elavtalet beror på hur du bor, hurdant elavtal du väljer och på marknadspriset. Läs här våra tips för hur du får billig el i hela Sverige och under årets alla dagar.

Bli vår kund och få billig el

Kolla in våra billiga elpriser, nappa på vårt erbjudande för nya kunder och teckna nytt elavtal på några minuter på webben. 

Se alla våra elavtal

Nykundserbjudande

Ingen fast avgift de 12 första månaderna.
Spara upp till 468 kr! 
(Norm. 39 kr/mån. inkl. moms.)

Rörligt elpris

  • 0 öre påslag i ett år
  • 0 kr fast avgift i ett år
  • –50 % på första månadens elpris!

Senaste månads rörliga elpris 
114,8 öre/kWh (elområde 3)

Teckna nu

Hur fixa billig el?

Visste du? Elpriset varierar hela tiden på elbörsen och därför uppdaterar elbolagen ständigt sina elpriser. Elavtalens elpris/kWh återger nämligen elens marknadspris. Därför är det elpris, som för ett halvt år sedan var Sveriges billigaste el eller billigaste elavtal, inte nödvändigtvis fortfarande det förmånligaste. Det bästa sättet att få det billigaste elavtalet är helt enkelt att jämföra elpriserna regelbundet. För om du vet ungefär i vilken prisklass elpriset rör sig är det enklare att veta vad som verkligen är ett bra elpris. När du konkurrensutsätter ditt elavtal regelbundet och följer med elpriserna kan du spara hundratals kronor om året. Jämför elpriser enkelt på t.ex. Elpriskollen.

Vad är innebär billig el just för dig?

Tänk på vad du vill ha när du tecknar elavtal. Ett fast elpris passar dig som inte orkar följa elpriset regelbundet och som föredrar att elpriset stannar på en förmånlig nivå under en längre tid.

Väljer du rörligt elpris, varierar elkostnaden per månad – men då har du friheten att ändra dig och enkelt byta elavtal när du vill.

Se alla våra elavtal

 

Med ett billigt elavtal sparar du pengar.

Bor du i lägenhet eller villa? Tänk på följande när du letar billig el

Energiförbrukningen är ofta rätt måttlig när du bor i mindre lägenhet, oavsett om du bor ensam eller med sambo. När elanvändningen är låg, hålls elräkningen också rätt låg. Vid liten förbrukning lönar det sig att kolla om elavtalet kommer med en fast månadsavgift eller årsavgift som kan öka på priset. Den fasta avgiften är nämligen densamma varje månad, oavsett om man förbrukat mycket el eller lite. Till en liten förbrukning passar ett elavtal med rörligt pris bra, för även om elpriset varierar, så hålls elräkningen liten när förbrukningen är liten. Läs mer om vad du ska tänka på när du skaffar elavtal för lägenhet.

I villa förbrukas det ofta mer energi, särskilt om villan har elvärme. Då blir själva elpriset det viktigaste för att inte få en stor elräkning. Den fasta avgiften eller årsavgiften utgör vid stor förbrukning oftast en bråkdel av elräkningens slutsumma. Villaägare brukar föredra elavtal med fast elpris för då är det lättare att förutse de kommande utgifterna. Läs mer om vad det lönar sig att tänka på som villaägare när du vill ha billig el.

Överföringsavgiften då?

Tyvärr kan du inte konkurrensutsätta elnätbolagets överföringspris, det har de monopol på. Märk alltså att byta elbolag inte påverkar det lokala nätbolagets överföringsavgifter.

Vindkraft ger dig billig el och gott samvete.

 

Just nu! 
Ingen fast avgift de 12 första månaderna!

Spara upp till 468 kr!
(Normalt 39 kr/mån. inkl. moms.)
Gäller Trygg- och Kvick-elavtalen.

Teckna billig el online!

På webben tar det bara några minuter!

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, aktivering av autogiro och elavtal …?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

08-43 737 858 [email protected]