Elavtal

Oberoende av om du endast vill byta elbolag eller är i stånd att flytta hittar du det bästa elavtalet för dig hos Lumo Energi! Vi lyssnar och svarar när du frågar om elavtal; vi är här för dig och vi har din el i fokus. Vi är ute för att lösa dina elproblem, inte skapa nya.

Teckna elavtal online!

På webben tar det bara några minuter!

Våra elavtal

Välj ett elavtal som passar just dig. Vad har du för behov? Föredrar du en elräkning som du enkelt kan förutspå priset på? Klarar du av plötsliga pristoppar och ser framemot prisdalarna? Våra elavtal Trygg Fast pris och Kvick Rörligt pris svarar just mot dessa.

Ett elavtal med rörligt pris är lika rörligt som en skateboarder.

Elavtal till rörligt elpris

Med ett rörligt pris får du alltid det aktuella börspriset när det varierar enligt säsong. Ibland rasar spotpriset rejält på nordiska elbörsen, vilket i sin tur sänker elpriset hos konsumenten. Ibland kan hoppet ske åt andra hållet och priset stiger. Men på lång sikt blir ofta rörligt pris fördelaktigast, eftersom topparna och dalarna jämnar ut varandra.

Läs mer 

Elavtal Kvick Rörligt pris löper tillsvidare. Välj mellan månads- eller timmätt

Vårt löfte! Du får –50 % på elpriset första månaden, rabatt på påslaget och fri fast avgift det första året.

Teckna genast

Ett elavtal med fast pris är lika tryggt som mammas famn.

Elavtal till fast elpris

Den rådande marknadssituationen påverkar elpriserna och för tillfället kan vi inte erbjuda normala fastprisavtal. Vi säljer förbeställda fastprisavtal som kan börja tidigast i april 2022 samt ett fast avtal med månadsavgift och utan bindningstid. 

Förbeställt Fast elpris
T.ex. 3 år för 79 öre/kWh + 0 kr fast avgift (elomr. 3)

Läs mer

Fortlöpande Fast pris
Ingen bindningstid, 190 öre/kWh + 1:a månaden 0 kr/fast avgift, sedan 36,25 kr/mån., (elomr. 3), 

Läs mer

Teckna genast

Teckna elavtal på förhand!

• 36 mån. fast elpris nu extra billigt!
• 0 kr fast avgift under hela avtalet
• Kan börja tidigast 1.4.2022.
Elavtalet säljs i elområde 1–3. Läs mer om avtalet.

79 öre/kWh

Teckna

Gör ett miljöval när du tecknar elavtal

Lägg till en fossilfri energikälla till ditt elavtal och bidra till en renare framtid! Alla våra elavtal kan kompletteras med 100 % vindkraft eller Klimatmix.

100 % vindkraft +öre/kWh
På en årsförbrukning av 2 000 kWh blir det 100 kr

Klimatmix +3,75 öre/kWh
På en årsförbrukning av 2 000 kWh blir det 75 kr

Några frågor och svar om elavtal

Vad är skillnaden mellan rörligt och fast elpris?

Rörligt elpris sätts månadsvis utifrån utbud och efterfrågan av el på den nordiska elbörsen Nord Pool. Månadsavgiften påverkas inte. Med det rörliga elavtalet får du alltid det bästa priset när elpriset varierar enligt säsong. 

Fast eller bundet elpris innebär att du betalar ett bestämt pris för elen över en viss tid, utan risk för säsongsvariationer. Det som kan påverka priset är lagstadgade förändringar på elmarknaden som t.ex. elcertifikat och myndighetskostnader.

Vad betyder förbeställt elavtal?

Ett förbeställt elavtal är ett elavtal som du tecknar några månader före leveransen börjar löpa. Normalt tecknar man elavtal ca en månad innan det börjar, men vid våra förbeställda elavtal är väntetiden ca tre månader. När du tecknar elavtalet på förhand, vågar vi lova dig ett bra pris!

Läs mer om våra förbeställda elavtal

Hjälp mig jämföra elavtal och elpriser

Läs mer om för- och nackdelarna med de olika elavtalen och få hjälp med att hitta rätt elavtal, som passar just dig. Läs också om elavtal för pensionär eller student.

Jämför elavtal och elpriser

Har ni miljömärkt el?

Ja. Du kan välja att få grön och förnybar el med 100 % vindkraft, vilket innebär att din el garanterat är hållbar. Det kostar oftast bara några tior extra om året. Läs mer om att välja energikälla.

Var hittar jag era avtalsvillkor?

Se våra Särskilda avtalsvillkor och allmänna avtalsvillkor här.

Här hittar du Allmänna avtalsvillkor för näringsidkare

Har jag rätt att ångra mig?

Om du har tecknat ditt elavtal på distans har du enligt lagen om distansavtal utanför affärslokaler 14 dagars ångerrätt. Du kan ringa 08-43 737 858 eller skicka e-post till oss [email protected] med din begäran om annullering eller använda Konsumentverkets blankett för att ångra ditt avtal.

Vilka rättigheter har jag som konsument?

Hos oss är kunden – du – i centrum! Vi har din el i fokus. Har vi misslyckats med något är det viktigt att du kontaktar oss och berättar om dina synpunkter och klagomål. Ge oss med andra ord en chans att fixa det vi eventuellt missat – för vi vill leva upp till dina förväntningar! Kontakta i första hand vår kundservice på epost [email protected] eller tfn 08 43 737 858. Vi försöker alltid lösa en tvist eller ett ärende direkt med dig. Om du sedan inte är nöjd med hur ditt ärende blivit behandlat, kan du självklart föra din tvist vidare.

Läs mer om dina rättigheter som konsument.

Läs Konsumentens rättigheter enligt kapitel 11 i ellagen på Riksdagens sidor. 

Läs ellagen i sin helhet


Vill du ha nytt elavtal på din nuvarande adress?

Tre fördelar med att byta elbolag:

Du kan spara reda pengar.

Det kostar ingenting

Du kan enkelt göra ett klimatsmart val

Har du ett elavtal som är fortlöpande utan bindningstid, kan du när som helst byta elbolag. Ett elavtal med bindningstid kan du enklast och billigast ändra när avtalstiden löper ut, för annars hamnar du betala brytavgift.

När du byter elbolag kan du göra det med eller utan fullmakt. När du ger oss en fullmakt, sköter vi allt som har med elavtalet att göra som att kolla upp anläggningsid mm. Märk att vi inte säger upp ditt elavtal förrän det löper ut – så har du lång bindningstid kvar, kan det ta sin tid innan bytet sker. Vi vill inte att du ska behöva betala brytavgift! 

Teckna nu

Om att teckna elavtal när du flyttar

Det lönar sig att teckna elavtal för din nya bostad en månad innan du flyttar, men även om du är på språng senare är det inga bekymmer. På vår webbplats kan du teckna elavtal snabbt och enkelt!

Mer om att flytta elavtal

PS! Om flyttbilen redan står på tomgång, kommenderar vi att du genast kontaktar vår kundservice per telefon på 08-43 737 858!

Förnya eller uppdatera ditt elavtal

Vill du förnya och förlänga eller t.ex. uppdatera ditt elavtal med tilläggstjänster som miljöval och Fast förfallodag, ska du kontakta vår kundservice per e-post eller telefon på 08-43 737 858, så fixar vi det åt dig!

På kundens egna sidor Min Lumo kan du se din energiförbrukning, hitta dina fakturor och se info om ditt elavtal.

Logga in till Min Lumo

Hur ser våra kunder oss? 

”Great 95 %” baserat på 421 omdömen, givna via Helpscout. 

"Vänligt bemötande och snabba svar på mailen. Toppen!" A.
"Snabbt svar där de verkligen svarade på mina frågor, det gav ett stort plus i kanten." J.

Tipsa en vän!

Lumo Energis kunder har nu en unik chans att glädja sina vänner med en prisvärd förmån – och också själv dra nytt av den. Delad glädje är dubbel glädje! Logga in på Min Lumo för att hitta din kod.

Läs mera om Tipsa en vän

Hur kan vi hjälpa dig?

Undrar du över fakturering, aktivering av autogiro och elavtal …?
Kolla våra Frågor & Svar – enkelt, snabbt och ingen telefonkö.

Om frågorna och svaren inte hjälpte dig, kan du kontakta vår kundservice, antingen per e-post eller telefon.

Öppet vardagar 9–16. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

08-43 737 858 [email protected]