Elavtal till studenter

Grattis till studieplatsen! Oavsett om du börjar studera biologi, kärnfysik, psykologi eller ekonomi i Uppsala, Lund eller Göteborg – eller varsom helst i landet – kommer du att behöva en bostad och ett elavtal. Teckna elavtal med oss och du får ett bra pris för hela studietiden! 

1. Fixa bostad

Det första på listan efter att du tagit emot studieplatsen är att fixa dig en lya att bo i. För du vill knappast sova på parkbänken eller kvarta på polarens soffa fram till jul. När det kommer till den första bostaden och flytt kan du läsa våra tips om hur det går smidigast till i vår Praktiska tips när du flyttar-artikel. Kolla också upp vad allt som ingår i hyran!

2. Elavtal – det är ju svårt eller?

Att teckna elavtal är inte så svårt, men en kort förklaring av terminologi kan vara på sin plats.

Rörligt pris = ett elpris som följer svängningarna på elbörsen NordPool. Ett rörligt pris varierar varje månad och är förmånligast i längden. 

Fast pris = ett elpris som slås fast när du tecknar elavtalet och som sedan hålls samma under hela avtalstiden. 

Anvisat pris = ett elavtal som du blivit tilldelad, om du inte själv valt att aktivt teckna ett elavtal. Anvisat pris är oftast dyrare än elavtal du väljer själv. 

Teckna elavtal = skriva elavtal. Den som skriver elavtalet, måste vara samma person som gör elnätsavtalet. 

 

3. Elavtal Kvick Rörligt pris

När du hittat bostaden som rymmer dig och kanske också din hund, livskumpan eller kompisgänget, ger vi dig ett bra elpris! Kvick Rörligt pris varierar per månad, men blir förmånligast på lång sikt.

Kolla ditt elpris

4. För en bättre framtid

Gör klimatet en tjänst och lägg till ditt elavtal ursprungsmärkt 100 % vindkraft för endast 5 öre/kWh. Det blir inte en stor utgift för dig, men är en stor nytta för klimatet. Då bidrar du till att utveckla och öka andelen vindkraft i Sverige. När du väljer ursprungsmärkt 100 % vindkraft köper vi in ursprungsgarantier som motsvarar den el du använder. Läs mer om vindkraft.

5. Några energispartips

  • Dra ur diverse batteriladdare, t.ex. till mobilen, när de inte används.
  • Möblera inte rakt framför elementet med stora soffor eller byråer – låt varmluften cirkulera enklare och värma upp inne.
  • Sänk temperaturen på tvätten! Tvätta i 40 grader istället för 60 grader om det är möjligt. När du tvättar vid lägre grader går det åt mindre energi för att värma upp vattnet och energianvändningen nästan halveras. 

Läs fler energispartips.